Wij kunnen van elke tuin een landelijke tuin maken

27 mei 2023
Aanleg

Droom jij ervan om een landelijke tuin te laten aanleggen? Misschien zie je een tuin met vijver voor je of een stukje land bij een boerenerf, omgetoverd tot een tuin met grind, groen en fruitbomen. Een rustgevende tuin waar je volop kunt genieten van de natuur is een stukje geluk. Echter is het in de praktijk zo dat de meeste het liefst in stedelijke gebieden of daar niet al te ver vandaan wonen. Heb je daarom geen grote tuin tot je beschikking? Een Nederlands landschapje in je achtertuin is ook mogelijk. De hoveniers van De Groot Hoveniers uit Volkel en Etten-Leur komen graag jouw landelijke tuin aanleggen.

De mogelijkheden om een landelijke tuin door ons te laten aanleggen

Jeuken je groene vingers al en zou je het liefst meteen zelf aan de slag gaan om van je gewone stadstuin een stukje platteland te maken? Als je de trotse bezitter bent van een boerderij met een grote tuin, zijn er natuurlijk veel mogelijkheden. Heb je echter een huis met een relatief kleine tuin in een grote stad? Ook dan is er veel meer mogelijk dan de meeste mensen zouden verwachten. Jouw stadstuin heeft de potentie om omgetoverd te worden tot een landelijke tuin. Daarbij is ons team uit Volkel en Etten-Leur je graag van dienst. We kunnen je alvast vertellen dat er expertise nodig is om een typisch landelijk tuindesign te creëren. Lees snel verder om te ontdekken wat er allemaal komt kijken bij het aanleggen van een landelijke tuin.

Droom van jouw eigen stukje platteland in je achtertuin

Jouw landelijke tuin is op dit moment misschien nog niet meer dan een droomtuin, die als een oase met arcadische elementen in de toekomst op je ligt te wachten. Maar waarom wachten met zoiets moois als het aanleggen van een landelijke tuin? Begin er vandaag al mee! Van uitstel komt afstel en van dromen die uitkomen wordt een mens gelukkig. Je moet alleen weten wat van een ‘gewone’ tuin een ‘landelijke’ maakt. Dat doe je niet zomaar. Welke materialen geven het stuk grond precies de juiste sfeer? Is er ruimte op je grond voor zitjes, doorkijkjes, slingerpaden of een vijver? Welke planten versterken het karakter van het vrije buitenleven? Nostalgische bestrating: welke klinkers of stenen passen het best bij je verwachtingen? Met al deze zaken moet rekening gehouden worden. Wij helpen je bij het realiseren van je dromen, zoals het ontwerpen en/of aanleggen van een landelijke tuin.

Een tuinontwerp in landelijke stijl

Zowel grote als kleine tuinen hebben de potentie om een landelijke droomtuin te worden. Een landelijke tuin aanleggen is met onze jarenlange ervaring eigenlijk voor zo goed als elke tuin mogelijk. We staan te popelen om jouw dromen waar te maken en dankzij onze ervaring met landelijk tuindesign beloven we je dat jouw tuin die felbegeerde typische landelijke uitstraling krijgt.

Bekijk landelijke tuinvoorbeelden

Wil je een landelijke tuin laten aanleggen? Doe alvast landelijke tuininspiratie op door foto’s van landelijke tuinen te bekijken in ons Tuin Inspiratie Centrum in Volkel. Bekijk verschillende landelijke tuinvoorbeelden en krijg direct de smaak te pakken. Tuinontwerper Tijs Verkuijlen en tuininspirator Martijn de Groot laten je in het Inspiratie Centrum zien hoe de realisatie van een landelijk tuinontwerp tot stand komt.

Tuinideeën voor landelijke tuindesigns

Voordat je een landelijke tuin kunt laten aanleggen, heb je zelf waarschijnlijk al een aantal landelijke tuinideeën opgedaan. Als je inderdaad weet wat je ongeveer wilt, overleggen we hoe (en of) we het kunnen waarmaken in je tuin. We leggen je uit welke materialen het best gebruikt worden om de perfecte idyllische sfeer te scheppen. Misschien zie je groene landelijke tuinen met een terras voor je of een landelijke tuin met vijver en romantische zitjes. Wanneer je een grote tuin hebt, kies je misschien wel voor een landelijk prieel, half verscholen in het groen. Geurende rozen die langs bogen klimmen of tuinen met leibomen, fruitbomen en sfeervolle bestrating. Afhankelijk van de ruimte die je tot je beschikking hebt, is er van je dromen vast veel mogelijk. We staan je graag bij.

De schoonheid van een plattelandstuin

Grote tuinen bieden dus de meeste mogelijkheden om een ruime landelijke tuin te laten aanleggen, maar ook kleine tuinen zijn geschikt om de typische landelijke uitstraling te krijgen. Het wordt dan dorps en sfeervol, maar ook knus en ingetogen. Bekijk eerst een paar landelijke tuinen om ideeën op te doen voor je eigen tuin. Houd daarbij zoveel mogelijk rekening met de afmeting van je eigen tuin. Wat is haalbaar en wat niet? Tuinen passen in alle dromen, maar niet alle dromen passen in elke tuin.

Landelijke tuinaanleg

Voor landelijke elementen in de tuin wordt er vaak gekozen voor het aanleggen van water, specifieke bestrating, vlakken grind en nostalgisch groen. Denk bijvoorbeeld aan een vijver omzoomd met keien en bloeiende waterlelies. Of zie oudhollandse tegels en gebakken klinkers voor je, die de tuin een landelijke uitstraling geven. Leibomen geven een specifieke plattelandssfeer, net als fruitbomen, die in het voorjaar geurige bloesems dragen. De afmeting van een stuk grond bepaalt echter de mogelijkheden voor het aanleggen van een landelijke tuin. Dopheide, klimop, Clematis of Chinese bruidssluier: landelijke planten zijn er genoeg. Bekijk ook eens onze tuinen die we al hebben ontworpen en aangelegd.

Een landelijke tuin met zwembad

Heb je een grote tuin tot je beschikking? We maken er een stuk natuurlijke schoonheid van. Ook een zwembad past prima in een landelijke omgeving. Dus wil je een zwembad of heb je er al een? Dan is dat geen probleem. Wij kunnen jouw landelijke tuin met zwembad aanleggen met romantische doorkijkjes, vintage zitjes, geurende klimrozen, sprookjesachtige slingerpaden en andere landelijke elementen. Is er ruimte voor veel water, zoals een mooie (zwem)vijver? Dan wordt het nog arcadischer als kikkers de vijver na verloop van tijd ook weten te vinden. ’s Avonds hoor je in de zomer dan het lieflijke kwaken in de verte, terwijl je heerlijk van je drankje geniet.

Kies voor een landelijke tuin

Wanneer je kiest voor het aanleggen van een landelijke tuin, kies je voor ontspanning, romantiek en een stukje puur geluk. Kun je niet langer wachten? Maak dan een afspraak met ons hoveniersbedrijf De Groot Hoveniers door te bellen naar onze vestiging in Volkel via 0413 27 28 11 of onze vestiging in Etten-Leur via 076 – 303 35 54. Ook kun je ons contactformulier invullen.

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.