Wij kunnen van elke tuin een landelijke tuin maken

In veel mensen zit een stemmetje dat fluistert: ‘ik zou eigenlijk best landelijk willen wonen.’ Misschien zie je dan landelijke tuinen met vijver voor je, of een stukje land bij een boerenerf, omgetoverd tot een tuin met grind, groen en fruitbomen. Een rustgevende tuin waar je volop kunt genieten van de natuur is een stukje geluk. Een mens moet iets te dromen hebben. In de praktijk wonen de meeste mensen toch het liefste in stedelijke gebieden of daar niet al te ver vandaan. Heb je geen grote tuin tot je beschikking? Een Nederlands landschapje in je achtertuin, is ook dan mogelijk. Een landelijke tuin in de stad is een ideaal stukje natuur wat de rust en sfeer van een idyllische plattelandstuin in zich heeft. Maar waar kun je een landelijke tuin ontwerp vinden voor een tuin?

 

Jeuken je groene vingers al en zou je het liefst meteen zelf aan de slag gaan om van je gewone stadstuin een stukje platteland te maken? Als je de trotse bezitter bent van een boerderijtje met een grote tuin dan zijn er natuurlijk veel mogelijkheden. Maar heb je een huis met een tuintje in een grote stad? Ook dan is er veel meer mogelijk dan de meeste mensen zouden verwachten. Ook om van je gewone stadstuin een landelijke tuin te maken, zijn we je namelijk graag van dienst. We kunnen je wel alvast vertellen dat er expertise nodig is om een typische landelijke sfeer te creëren. Wat komt er bij kijken?

landelijke tuin

Dromen van een stukje platteland in je eigen achtertuin

 

Jouw landelijke tuin is op dit moment misschien nog niet meer dan een droomtuin, die als een oase met arcadische elementen in de toekomst op je ligt te wachten. Maar waarom wachten met zoiets moois als ‘een landelijke tuin aanleggen’? Je kunt er vandaag al mee beginnen. Van uitstel komt afstel en van dromen die uitkomen wordt een mens gelukkig. Je moet alleen weten wat van een ‘gewone’ tuin ‘een landelijke’ maakt. Dat doe je niet zomaar. Welke materialen geven het stukje grond bijvoorbeeld precies de juiste sfeer? Is er ruimte op je grond voor zitjes, doorkijkjes, slingerpaden of een vijver? Welke planten versterken het karakter van het vrije buitenleven? Nostalgische bestrating, welke klinkers of stenen passen het beste bij je verwachtingen? Met al deze zaken moet rekening gehouden worden. Haal het beste eruit van wat erin zit. Daarom helpen we je graag bij het realiseren van je dromen, zoals het creëren van een landelijke tuin ontwerp.

 

Tuinontwerp landelijke stijl

 

We kunnen zowel van grote als kleine tuinen een landelijke droomtuin voor je maken. Een landelijke tuin aanleggen is met onze jarenlange ervaring eigenlijk voor zo goed als elke tuin mogelijk. We popelen om jouw landelijke dromen waar te maken en dankzij onze ervaring met landelijke tuin design beloven we je dat ook jouw tuin die felbegeerde typische landelijke uitstraling zal krijgen.

hovenier

Landelijke tuinen voorbeelden bekijken

 

Waar zullen we beginnen? Je kunt alvast wat landelijke tuin inspiratie opdoen door foto’s landelijke tuinen te bekijken in ons Tuin Inspiratiecentrum. Bekijk verschillende landelijke tuinen voorbeelden en waarschijnlijk krijg je direct de smaak te pakken. Tuinontwerper Tijs Verkuijlen en tuininspirator Martijn de Groot zullen je in het Inspiratiecentrum laten zien hoe het realiseren van een tuinontwerp landelijke stijl tot stand komt. Graag tonen we je allereerst verschillende voorbeelden landelijke tuin. Kijk ook eens bij onze voorbeelden van landelijke tuinen Pinterest.

 

Landelijke tuin ideeën voor landelijke tuin design

 

Voordat je een landschapstuin kunt laten aanleggen heb je zelf waarschijnlijk al een aantal landelijke tuin ideeën opgedaan. Dat is mooi want als je weet wat je ongeveer wilt kunnen we overleggen of en hoe we het ook kunnen waarmaken in je tuin. We zullen je uitleggen welke materialen het beste gebruikt kunnen worden om de perfecte idyllische sfeer te scheppen. Misschien zie je groene landelijke tuinen met terras voor je, of een landelijke tuin met vijver en romantische zitjes. Of als je een grote tuin hebt: een landelijk prieel, half verscholen in het groen. Geurende rozen die langs bogen klimmen, of tuinen met leibomen, fruitbomen en sfeervolle bestrating. Afhankelijk van de ruimte die je tot je beschikking hebt, is er van je dromen vast veel mogelijk. We leggen je graag uit wat voor jouw tuin wel of niet geschikt is.

De schoonheid van een plattelandstuin

 

Grote tuinen bieden dus de meeste mogelijkheden voor een ruime landschapstuin, maar ook kleine tuinen kunnen dus de typische landelijke uitstraling krijgen. Het wordt dan dorps en sfeervol, maar ook knus en ingetogen. Bekijk eerst een paar landelijke tuinen om ideeën op te doen voor je eigen tuin. Hou daarbij zoveel mogelijk rekening met de afmeting van je eigen tuin. Wat is haalbaar en wat niet? Tuinen passen in alle dromen, maar niet alle dromen passen in elke tuin.

 

Foto’s landelijke tuinen

 

Op zoek naar foto’s van tuinen in plattelandssfeer? Schitterende voorbeelden landelijke tuin zie je op de foto’s van landelijke tuinen Pinterest. Bekijk op je gemak landelijke tuinen met terras, landelijke tuinen met vijver, landelijke tuinen met zwembad, grote tuinen die honderden jaren oud lijken of kleine tuinen waar je oneindig kunt genieten van een romantische landschapssfeer. Het lijkt alsof de tijd er heeft stilgestaan. In de arcadische tuin zie je ook vaak water en de juiste bestrating bepaalt een groot deel van de sfeer. Grind kan worden gebruikt om een landelijke sfeer te versterken, maar ook andere elementen zullen het plaatje geheel compleet maken.

De Groot Hoveniers tuinstijlen tuinen landelijke tuin zwemvijver zwembad

Tuinaanleg landelijk

 

Voor landelijke elementen in tuinen wordt vaak met water, specifieke bestrating, vlakken grind en nostalgisch groen gewerkt. Landelijke tuin inspiratie is er genoeg. Denk bijvoorbeeld aan een vijver omzoomd met keien en bloeiende waterlelies. Of zie bij bestrating Oudhollandse tegels voor je en gebakken klinkers die de tuinaanleg landelijk maken. Leibomen geven een specifieke plattelandssfeer, net als fruitbomen, die in het voorjaar geurige bloesems dragen. De afmeting van een stukje grond bepaalt echter de mogelijkheden. Dopheide, klimop, Clematis of Chinese bruidssluier, landelijke planten zijn er genoeg voor grote en kleine tuinen. Bekijk op onze website ook eens de ‘pagina tuinaanleg landelijk’ met voorbeelden die we al hebben ontworpen en aangelegd.

 

Landelijke tuinen met zwembad, kan dat wel?

 

Heb je een grote tuin tot je beschikking? We maken er een stukje landelijke schoonheid van. Ook een zwembad past prima in een landelijke omgeving. Dus wil je een zwembad of heb je er al een, dan is dat geen probleem. Met romantische doorkijkjes, vintage zitjes, geurende klimrozen, sprookjesachtige slingerpaden en andere landelijke elementen, wordt de plattelandstuin altijd een droom die eindelijk uitkomt. Is er ruimte voor veel water, zoals een mooie vijver? Dan wordt het nog arcadischer als kikkers de vijver na verloop van tijd ook weten te vinden. ’s Avonds hoor je in de zomer dan het lieflijke kwaken in de verte, terwijl je heerlijk van je drankje geniet.

 

Wat is een landelijke tuin dus eigenlijk?

 

Een landelijke tuin biedt ontspanning en romantiek, maar het is eigenlijk ook gewoon een stukje puur geluk.

Laatste nieuws

Recente projecten

+
+
+
+

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!