De specialist uit Volkel op het gebied van moderne tuinen

Wanneer je denkt aan moderne tuinen, denk je aan De Groot Hoveniers uit Volkel en Etten-Leur. Wij weten als geen ander dat bij een moderne woning ook het aanleggen van een moderne tuin zorgvuldig moet gebeuren. Dit type tuin valt vooral op door zijn duidelijke structuur en aangepaste beplanting. Een moderne tuin realiseer je met de aanplanting van bijvoorbeeld bomen, hagen en strak gesnoeide planten. Ook struiken en planten met originele vormen horen uitstekend thuis in moderne tuinen. Dat is ook zo met groepen bestaande uit dezelfde planten of met planten die tot dezelfde soort horen.

Strakke moderne tuinen bloeien in alle seizoenen

Wanneer je besluit een moderne tuin te gaan aanleggen, profiteer je van bloei in alle seizoenen en geniet je zowel binnen als buiten maximaal. Wanneer je zo vlug mogelijk je eigen moderne en sfeervolle tuin of (voor- en achter)tuinen wilt laten aanleggen, heb je eerst een tuinontwerp nodig. Zo’n tuinontwerp vergemakkelijkt de aanleg van iedere tuin. Ideeën voor moderne tuinen vind je gemakkelijk online en ook bij De Groot Hoveniers in Volkel en Etten-Leur, te Noord-Brabant.

Klassieke tuinen tuinafscheiding klimop

Rust en harmonie in je tuin

Een strakke tuin is een geslaagde combinatie van geometrische vormen en lijnen. Dit samenspel sluit perfect aan bij de stijl van je woning en brengt rust en harmonie in je tuin. Strakke en moderne tuinen hebben verschillende rustplaatsen die je maximaal van je tuin en het gezonde buitenleven laten genieten. Een strak aangelegde zwemvijver of waterpartij zal deze sfeer extra benadrukken. Dat is zeker ook het geval met subtiel geplaatste planten en bloembakken.

Vormgeving

Zoals doet vermoeden heeft een strakke tuin ook een strakke vormgeving. Hou je van een modern design en besluit je een moderne tuin te gaan aanleggen? Dan combineer je het best allerlei lijnen met strakke vormen. Vooral rechte lijnen doen het uitstekend. Maar wist je dat ook gebogen lijnen in dit plaatje thuishoren? Strakke gebogen lijnen voorkomen dat je tuin één blok vormt. Moderne en strakke tuinen zijn vaak ook voorzien van voldoende groen.

De Groot Hoveniers Moderne Tuinen strakke vormen

Alle soorten bestrating

In strakke tuinen wordt veel strakke bestrating toegepast. Dit zijn vaak grote tegels, eventueel gecombineerd met bijvoorbeeld een gebakken klinker. Kies niet te snel voor getrommelde betonnen stenen zoals een coppelstone. Wil je het echt strak en onderhoudsvriendelijk maken? Kies dan voor een keramische tegel. Deze tegels zijn onderhoudsvrij en mooi modern van uitstraling.

Het verschil tussen strakke en moderne tuinen

Veel tuinliefhebbers zien geen verschil tussen strakke en moderne tuinen. Dat is logisch, maar strakke tuinen zijn niet noodzakelijk modern. Bij het ontwerp van moderne tuinen moet je met meer factoren rekening houden. Je herkent een moderne tuin aan:

  • Een combinatie van strakke vormen en lijnen
  • Het gebruik van duurzame materialen
  • De niet getrommelde bestrating
  • Het onderhoudsvriendelijk karakter
  • De juiste balans tussen bestrating en groen
  • Het gebruik van rustgevende kleuren zoals zwart, wit, grijs en groen

Het onderhoudsvriendelijke karakter van moderne tuinen

Vooral door het gebruik van opvallend veel bestrating en relatief weinig beplanting zijn moderne tuinen onderhoudsvriendelijk. Genieten staat hierbij voorop. Houd bij je keuze van bloemen, struiken en planten dus zeker rekening met het onderhoud. Maak grote groepen bestaande uit sterke planten en bodem bedekkende soorten. Door deze mee te nemen in het aanleggen van je moderne tuin, houd je ook onkruid uit je tuin.

Functioneel

Moderne tuinen zijn functioneel ingericht. Dat is herkenbaar aan hun ruime terrassen, parkeerplaatsen en aan hun kaarsrechte paden. Alles wordt aangelegd met dezelfde tijdloze en onderhoudsvrije materialen.

Moderne tuinen gaan vaak gepaard met een buitenkamer

Moderne tuinen zijn vaak uitgerust met een zogenaamde buitenkamer. Daar horen uiteraard moderne tuinmeubelen bij. Die zorgen niet alleen voor meer comfort, ze geven tegelijk een persoonlijke uitstraling aan je tuin.

Beplanting in een moderne tuin

Beplanting is ook in moderne tuinen nodig. Door ze op de juiste plaats te planten, zorgen ze voor het nodige evenwicht. Recent aangelegde moderne tuinen zondigen vaak tegen deze regel en bevatten veel te weinig beplanting. Beplanting is echter even belangrijk als de bestrating en de gebruikte accessoires. Het aanleggen van rijke beplanting in je moderne tuin zorgt voor een levendig karakter zonder drukte en rommel.

Moderne Tuinen beplanting

Moderne tuin met gras

Een evenwichtige combinatie van siergrassen, bloemen, planten en struiken zorgt voor een schitterend decor. Het gazon kun je zelf aanleggen, maar voor het mooiste resultaat in je moderne tuin schakel je een tuinbedrijf in. Je hebt de keuze tussen gras zaaien of voor een moderne tuin met kunstgras. Een moderne tuin met kunstgras vraagt weinig of geen onderhoud en behoud in alle weersomstandigheden de diepgroene kleur. Een moderne tuin met gezaaid gras vraagt wel om regelmatig onderhoud.

Moderne tuin met siergrassen

Het aanleggen van een moderne tuin met siergrassen is ook erg populair. Het aanbod aan siergrassen is erg groot, zodat er voor elke tuin wel een geschikte grassoort te vinden is. Een tuin met siergras is luchtig en levendig. In deze weelderige strakke tuinen zijn siergrassen de basis van de beplanting. Siergrassen bieden het niet te onderschatten voordeel dat ze ook in het najaar kleur brengen in je tuin. Vooral in het najaar is dit gras kleurrijk. Je hebt de keuze tussen hoge, middelhoge en lage siergrassen. De meerderheid van de siergrassen heeft een groen of een bruingroen blad dat, naarmate de herfst dichterbij komt, opvallend mooi verkleurt. Siergrassen vallen op door hun krachtige en hoge groei, hun soepele buigzame bladeren en hun haast unieke bloeiwijze.

Vooral bij het aanleggen van sterke siergrassen, zoals Miscanthus of Calamagrostis acuti ora, breng je de nodige emotie in je moderne tuin. Lampenpoetser grassen (Pennisetum) worden dan weer gewaardeerd voor hun één meter hoge pollen en hun schitterende herfstkleuren. Panicum siergras vormt op zijn beurt een uitstekende achtergrond voor de bloemen in je tuin.

Hoge siergrassen

Hoge siergrassen zijn opvallend sterke groeiers. Van een klein plantje in het voorjaar zijn ze metershoog in het najaar. Ondanks dat ze in de winter afsterven, zijn ze ook dan nog altijd decoratief. Veelgebruikte hoge siergrassen in moderne tuinen zijn ongetwijfeld:

  • Miscanthus sinensis of prachtriet: vormt een fors en sierlijk blad met rietachtige pluimen in het najaar.
  • Molinia ‘Transparent’ of pijpenstrootje: is vooral erg waardevol, sierlijk en doorzichtig.
  • Stipa gigantea of vedergras: wordt tot wel twee meter hoog en bloeit luchtig hoog boven de pollen.
  • Calamagrostis ‘Karl Foerster’ of struisriet.
De Groot Hoveniers Moderne Tuinen Siergrassen

Moderne tuin met zwembad

Een zwembad geeft extra allure aan je tuin en woning. Het is de ideale manier om te genieten en vooral om te ontspannen en te bekomen. Door te kiezen voor het aanleggen van een moderne tuin met zwembad haal je het vakantiegevoel in huis. Het valt dan ook niemand te verwonderen dat steeds meer landgenoten voor een moderne tuin met zwembad kiezen. Dat is in veel gevallen een openluchtzwembad. Een moderne tuin met zwembad dat je, afhankelijk van de weersomstandigheden, in een handomdraai kunt overdekken is uiteraard hét neusje van de zalm.

Moderne tuin met vijver

Het aanleggen van een moderne tuin met vijver geeft een extra dimensie aan je woning. Ze zijn er in verschillende soorten, uitvoeringen en afmetingen. Water is een onmisbaar element in een moderne tuin. Ze zorgen voor extra leven en een afwisselende fauna en flora. Ze worden dan ook door jong en oud erg gewaardeerd. Wil je een vijver om planten of vissen in te houden? Of wil je een vijver om zelf in te zwemmen? Beide soorten vijvers vragen een andere aanpak.

Moderne tuin met overkapping

We verblijven steeds langer in onze tuin. Vanaf het eerste voorjaarszonnetje tot diep in het najaar willen we zoveel mogelijk van het gezonde buitenleven genieten. Het aanleggen van een moderne tuin met overkapping is dan een uitstekend alternatief voor een duurdere veranda. Moderne terrasoverkappingen vallen op door hun strakke design. Ze bestaan voor bijna 100% uit recyclebaar materiaal, vooral uit onderhoudsvriendelijk aluminium. Ook kunststoffen zijn aan een flinke opmars begonnen. Terrasoverkappingen zijn er in alle mogelijke materialen en in trendy kleuren.

Bekijk verschillende voorbeelden van moderne tuinen

Kies je voor het aanleggen van een moderne tuin en zoek je naar een goed voorbeeld? Voorbeelden van moderne tuinen vind je gemakkelijk online. Daar bevinden zich ontelbare websites die jou laten zien hoe een moderne tuin eruit kan zien. Door foto’s van moderne tuinen te bekijken, doe je hoogstwaarschijnlijk ideeën op voor je eigen tuin. Hoe beter jij weet wat je wilt, hoe beter wij in staat zijn een passend ontwerp te maken.

Kom langs in ons Tuin Inspiratie Centrum in Volkel

Het aanleggen van een moderne onderhoudsvriendelijke tuin is het werk van een gespecialiseerde hovenier. Kom langs in ons Tuin Inspiratie Centrum in Volkel (Noord-Brabant) en we helpen je graag verder. Bel naar onze vestiging in Volkel via 0413 272 811 of onze vestiging in Etten-Leur via 076 – 303 35 54, of vul het contactformulier in om een afspraak in te plannen.

Laatste nieuws

Recente projecten

+
+
+
+

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!

Chat openen
1
Kunnen we je ergens mee helpen?
Hallo,
Kunnen we je helpen?