Strakke moderne tuinen boeien in alle seizoenen

Woon je in een hedendaagse en dus moderne woning en besluit je je tuin in te richten of opnieuw in te richten? Bij zo’n moderne woning hoort een moderne tuin. Die valt vooral op door zijn duidelijke structuur en aangepaste beplanting. Moderne tuin design realiseer je met de aanplanting van bijvoorbeeld bomen en hagen en met strak gesnoeide planten. Ook struiken en planten met originele vormen horen uitstekend thuis in moderne tuinen. Dat is ook zo met groepen bestaande uit dezelfde planten of met planten die tot dezelfde soort horen.

 

Een moderne tuin boeit in alle seizoenen en laat je vanuit je woning maximaal genieten. Wil je zo vlug mogelijk kunnen genieten in je eigen moderne en sfeervolle tuin? Dan heb je eerst een moderne tuin ontwerp nodig. Zo’n moderne tuin ontwerp vergemakkelijkt de aanleg van iedere tuin. Moderne tuin ideeën, ook voor moderne tuin design vind je gemakkelijk online en zeker bij ons De Groot Hoveniers.

Klassieke tuinen tuinafscheiding klimop

Rust en harmonie in je tuin

 

Een strakke tuin is een geslaagde combinatie van geometrische vormen en lijnen. Dit samenspel sluit perfect aan bij de stijl van je woning en brengt rust en harmonie in je tuin. Strakke en moderne tuinen hebben verschillende rustplaatsen die je maximaal van je tuin en het gezonde buitenleven laten genieten. Een strak aangelegde vijver of waterpartij zal deze sfeer extra benadrukken. Dat is zeker ook het geval met subtiel geplaatste planten en bloembakken.

 

Vormgeving

 

Zoals zijn doet vermoeden heeft een strakke tuin ook een strakke vormgeving. Hou je van een moderne tuin design en besluit je een moderne tuin aan te leggen? Dan combineer je best allerlei lijnen met strakke vormen. Vooral rechte lijnen doen het uitstekend. Maar wist je dat ook gebogen lijnen in dit plaatje thuishoren? Strakke gebogen lijnen voorkomen dat je tuin één blok vormt. Moderne en strakke tuinen zijn vaak ook voorzien van voldoende groen.

De Groot Hoveniers Moderne Tuinen strakke vormen

Alle soorten bestrating

 

In strakke tuinen wordt veel strakke bestrating toegepast, grote tegels eventueel gecombineerd met een gebakken klinker staan mooi bij elkaar. Kies niet te snel voor getrommelde betonnen stenen zoals een coppelstone. Wil je het echt strak en onderhoudsvriendelijk maken, kies dan voor een keramische tegel. Onderhoudsvrij en mooi modern van uitstraling.

 

Het verschil tussen strakke en moderne tuinen

 

Vele tuinliefhebbers zien geen verschil tussen strakke en moderne tuinen. Dat is vaak ook zo, maar strakke tuinen zijn niet noodzakelijk modern. Bij het ontwerp van moderne tuinen moet je met veel meer rekening houden. Je herkent een moderne onderhoudsvriendelijke tuin aan:

 

• Een combinatie van strakke vormen en lijnen

• Het gebruik van duurzame materialen

• Zijn niet getrommelde bestrating

• Zijn onderhoudsvriendelijk karakter

 

Alleen als een moderne onderhoudsvriendelijke tuin aan al deze kenmerken voldoet is het ook een strakke tuin.

 

Moderne tuinen zijn vooral onderhoudsvriendelijk

 

Vooral door het gebruik van opvallend veel bestrating en relatief weinig beplanting zijn moderne tuinen vooral onderhoudsvriendelijk. Genieten staat hierbij voorop. Hou bij je keuze van bloemen, struiken en planten dus zeker rekening met hun onderhoud. Maak grote groepen bestaande uit sterke planten en bodem bedekkende. Die houden onkruid uit je tuin.

Functioneel

 

Moderne tuinen zijn functionele ingericht. Dat is herkenbaar aan hun ruime terrassen, parkeerplaatsen en aan hun kaarsrechte paden. Alles aangelegd in dezelfde tijdloze en onderhoudsvrije materialen.

 

Moderne tuinen vaak met buitenkamer

 

Moderne tuinen zijn vaak uitgerust met een zogenaamde buitenkamer. Daar horen uiteraard moderne tuinmeubelen bij. Die zorgen niet alleen voor meer leefcomfort. Ze geven tegelijk ook een persoonlijke uitstraling aan je tuin.

 

Beplanting in een moderne tuin

 

Beplanting is ook in moderne tuinen nodig. Op de juiste plaats aangeplant zorgen ze voor het nodige evenwicht. Recent aangelegde moderne tuinen zondigen vaak tegen deze regel en bevatten veel te weinig beplanting. Die is even belangrijk als de bestrating en de gebruikte accessoires. Een rijke beplanting zorgt voor een levendig karakter zonder veel drukte en rommel.

 

Een moderne tuin op bestaat uit:

• Een ontwerp met rechte lijnen

• Past bij de stijl van je woning

• Het gebruik van duurzame materialen

• Onderhoudsvriendelijkheid

• Voldoende beplanting

• De juiste balans tussen bestrating en groen

• Het gebruik van rustgevende kleuren en vooral van zwart, wit, grijs en groen

 

Het maken van de juiste keuzes wordt gemakkelijker met het verzamelen en bekijken van zoveel mogelijk foto’s moderne tuinen.

Moderne Tuinen beplanting

Moderne tuin met gras

 

In combinatie met siergrassen, bloemen, planten en struiken zorgen ze voor een schitterend decor. Je kunt zo’n gazon zelf aanleggen, maar voor het beste resultaat schakel je best een tuinbedrijf in. Je hebt de keuze tussen gras zaaien of voor een moderne tuin met kunstgras. Een moderne tuin met kunstgras vraagt weinig of geen onderhoud en behoud in alle weersomstandigheden zijn diep groene kleur. Een moderne tuin met gras vraagt wel een regelmatig onderhoud.

 

Moderne tuin met siergrassen

 

Een moderne tuin met siergrassen is ook bij ons erg populair. De keuze aan siergrassen is groot. Ze zijn er in alle mogelijke soorten en afmetingen zodat er voor elke tuin wel een geschikte grassoort te vinden is. Een moderne tuin met siergras is luchtig en levendig. In deze weelderige strakke tuinen zijn siergrassen de basis van de beplanting. Siergrassen bieden het niet te onderschatten voordeel dat ze ook in het najaar kleur brengen in je tuin. Vooral in het najaar stelen ze de show. Je hebt de keuze tussen hoge, middelhoge en lage siergrassen. De meerderheid van de siergrassen hebben een groen of een bruingroen blad dat, naarmate de herfst dichterbij komt, opvallend mooi verkleurt. Siergrassen vallen op door hun krachtige en hoge groei, hun soepele buigzame bladeren en hun haast unieke bloeiwijze.

 

Vooral de sterke siergrassen zoals Miscanthus of Calamagrostis acuti ora brengen de nodige emotie in je tuin. Lampenpoetser grassen (Pennisetum) worden dan weer gewaardeerd voor hun één meter hoge pollen en hun schitterende herfstkleuren. Panicum siergras vormt op zijn beurt een uitstekende achtergrond voor de bloemen in je tuin.

 

Hoge siergrassen

 

Hoge siergrassen zijn opvallend sterke groeiers. Van een klein plantje in het voorjaar zijn ze metershoog in het najaar. Ondanks ze in de winter afsterven, zijn ze ook dan nog altijd decoratief. Veel gebruikte siergrassen in moderne tuinen zijn ongetwijfeld:

 

• Miscanthus sinensis of prachtriet: vormt een fors en sierlijk blad met rietachtige pluimen in het najaar

• Molinia ‘Transparent’ of pijpenstrootje: is vooral erg waardevol, sierlijk en doorzichtig

• Stipa gigantea of vedergras: wordt tot wel twee meter hoog en bloeit luchtig hoog boven de pollen

• Calamagrostis ‘Karl Foerster’ of struisriet

De Groot Hoveniers Moderne Tuinen Siergrassen

Moderne tuin met zwembad

 

Een moderne tuin met zwembad geeft extra allure aan je tuin en aan je woning. Het is de ideale manier om te genieten en vooral om te ontspannen en te bekomen. Een moderne tuin met zwembad brengt het vakantiegevoel tot bij je thuis. Het valt dan ook niemand te verwonderen dat steeds meer landgenoten voor een moderne tuin met zwembad kiezen. Dat is in vele gevallen een open lucht zwembad. Een moderne tuin met zwembad dat je afhankelijk van de weersomstandigheden in een handomdraai kunt overdekken is uiteraard hét neusje van de zalm.

 

Moderne tuin met vijver

 

Een moderne tuin met vijver geeft een extra dimensie aan je woning. Ze zijn er in verschillende soorten, uitvoeringen en afmetingen. Water is een onmisbaar element in een moderne tuin. Ze zorgen voor extra leven en een afwisselende fauna en flora. Ze worden dan ook door jong en minder jong erg gewaardeerd. Wil je een vijver om planten of vissen in te houden of in te zwemmen. Beiden vragen een andere aanpak.

 

Moderne tuin met overkapping

 

We verblijven steeds langer in onze tuin. Vanaf het eerste voorjaarszonnetje tot diep in het najaar willen we zoveel mogelijk van het gezonde buitenleven genieten. Een moderne tuin met overkapping is dan een uitstekend alternatief voor een duurdere veranda. Moderne terrasoverkappingen vallen op door hun strak design. Ze bestaan bijna voor honderd procent uit recycleerbaar materiaal, vooral uit onderhoudsvriendelijk aluminium. Maar ook kunststoffen zijn aan een flinke opmars begonnen. Terrasoverkappingen zijn er in alle mogelijke materialen en in trendy kleuren.

 

Voorbeeld moderne tuin

 

Besluit je een moderne tuin aan te leggen en zoek je naar een voorbeeld moderne tuin? Voorbeeld moderne tuin vind je gemakkelijk online. Daar bevinden zich ontelbare websites gespecialiseerd in de aanleg van moderne tuinen. Je kunt je geen beter beeld vormen dan met foto’s moderne tuinen. Foto’s zorgen voor vele moderne tuin ideeen. Hoe meer moderne tuin ideeën, hoe meer je toekomstige tuin aan je wensen zal voldoen.

 

Moderne tuin aanleggen

 

Een moderne onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen is het werk van een gespecialiseerde hovenier. Kom langs in ons Tuin Inspiratie Centrum en we helpen je graag verder.

Laatste nieuws

Recente projecten

+
Moderne tuin aanleg
+
Moderne tuin
+
+
Hoogteverschillen in de tuin

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!