Een goed beplantingsplan is de basis voor de juiste beplanting

Beplanting is de basis voor jouw tuin. Zonder beplanting heeft de tuin geen uitstraling en zal je je er niet in thuis voelen. Daarom is een uitgewerkt beplantingsplan belangrijk. Of het nu gaat om een renovatie of compleet nieuwe aanleg van de tuin. Beplanting mag hieraan niet ontbreken.

Waarom heb je een beplantingsplan nodig?

Veel mensen die spreken over een tuinontwerp hebben in gedachten dat hierbij ook een beplantingsplan bij is opgenomen. Dit is een misvatting. Het tuinontwerp laat de indeling zien en een bepaalde sfeer in de beplanting. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een gemengde border met paarse en witte tinten waarbij af en toe een groenblijvende heester is toegevoegd. Het ontwerp zegt nog niks over de soortkeuze, grondsoort, standplaats, maat of aantallen. Dit wordt allemaal in het beplantingsplan uitgewerkt.

Alleen de beplanting in je tuin vervangen?

Bij de groot hoveniers kunnen we het beplantingsplan als een losse opdracht uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld als je zelf de tuin gaat aanleggen of een renovatie wilt gaan doen. Wij maken dan het voorstel waarna we ook een offerte voor het leveren van de aanplant kunnen verzorgen.

De aanpak

In de meeste gevallen is het beplantingsplan een onderdeel van de complete tuinaanleg die wij verzorgen. Als met de klant het gehele ontwerpproces is doorlopen en de offerte voor de aanleg akkoord is starten wij met het maken van het beplantingsplan. De kosten voor dit plan zijn dan ook al meegenomen in de basisofferte voor de tuinaanleg. Dit is voor onze een vast onderdeel omdat een goed beplantingsplan essentieel is. Het maakt of breekt de tuin, hoe goed het tuinontwerp ook is.

Wij vinden het belangrijk dat je je ‘thuis in jouw tuin voelt’. Daarom betrekken wij je zo veel mogelijk bij het maken van het beplantingsplan. Tijdens het intakegesprek voor het tuinontwerp wordt daarom al een deel van de tijd besteed aan jouw beplantingswensen. Deze worden gebruikt om de juiste sfeer in het ontwerp te omschrijven en later te gebruiken bij het maken van het beplantingsplan. Sommige klanten vinden het prettig om samen een start te maken aan het beplantingsplan. Wij nodigen je dan bij ons uit en gaan samen de basis van de beplanting uitzoeken. Wij werken deze daarna uit en voegen daar naar eigen inzicht soorten aan toe om het plan compleet te maken. Er zijn ook klanten die liever alleen de basiswensen doorgeven. Dat is geen probleem. Wij kunnen daarmee ook een goed plan maken en deze eventueel op een later moment samen doorspreken.

Een naslagwerk met alle planten in jouw tuin

Een beplantingsplan kan heel uitgebreid worden. Denk hierbij aan gemengde borders waarbij veel verschillende soorten worden gebruikt. Om het overzichtelijk te houden worden alle planten die in het plan zijn toegevoegd voor jou zichtbaar in jouw digitale klantenportaal. Op deze manier kun je tijdens en na de aanleg precies zien welke planten er zijn verwerkt in de tuin en hoe je deze moet onderhouden. We geven per plant vak aan welke planten zijn gebruikt waardoor je gemakkelijk planten kan terugzoeken.

Heb al een beplantingsplan of plantlijst in jouw bezit. Geen probleem. Wij kunnen dan een offerte voor je opstellen voor het leveren en eventueel aanplanten daarvan. Ook als je via een tuinontwerper een tuinontwerp heeft laten maken kunnen wij op dat ontwerp een beplantingsplan maken.

Ook voor specifieke vragen over beplanting of het leveren daarvan kun je bij ons terecht. Neem dan gerust contact met ons op.

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.