Even voorstellen, Guus Kanters

Even Voorstellen Guus Kanters
Hoe mooi is het vak hovenier? Veel mensen denken dat het simpel is en alleen een gat graven is en een plant erin zetten. Maar juist dat is het niet, het is heel breed en echt alles in uw tuin wordt hier gedaan, van een gazon tot een overkapping, dat is wat het beroep mooi maakt

Hoi, ik ben Guus Kanters, ben 16 jaar en woon in Venhorst met veel plezier.

 

Zo zit ik nu in het 1e jaar op het Helicon in Nijmegen, en studeer ik daar niveau 4 tuin en landschapsinrichting. Waar ik met plezier heen ga. Als ik die opleiding af heb gemaakt mag ik mezelf eindelijk een echte hovenier noemen waar ik echt niet op kan wachten.

 

Ik heb eerst mijn stage bij De Groot Hoveniers gelopen in januari 2017, daar had ik veel zin in en keek ik echt naar uit. Maar helaas was er toen sterke vorst dus konden we niet veel doen. Gelukkig had ik wel wat basis werkzaamheden kunnen zien. Na mijn stage daar beviel het me goed en had ik wat later gevraagd of ik er ook kon komen werken. Dat was geen probleem.

 

Ik sta nu elke zaterdag in onze showtuin, ‘het tuin inspiratie centrum’, waar we ervoor zorgen dat het er prachtig uitziet, zodat de klant hier goede inspiratie kan opdoen. Het leuke hiervan is ook dat er op de zaterdagen ook tuinadvies wordt gegeven. Het is dan ooit zo dat ik de klanten mag ontvangen en een klein praatje mag maken, dat is natuurlijk altijd leuk. Naast het verrichte werk dat gedaan moet worden in het tuin inspiratie centrum, doe ik ook veel klusjes op de werf, waar ik veel van leer. Verder ga ik op mijn vrije dagen en in de vakanties mee in de tuin met de ervaren hoveniers. Op het begin dacht ik: “ik ga nu werkzaamheden uitvoeren die ik niet vaak gedaan heb”. Maar daar doen ze hier niet moeilijk over, ze leggen mij het eerst allemaal goed uit en doen het een keer voor, daarna mag ik het zelf doen. Dat geeft mij een goed gevoel en veel vertrouwen. Ze zeggen dan ook tegen mij; ik kan je wel alle simpelere dingen laten doen, maar alles moet geleerd worden, en door het te doen leer je het! Heel fijn dat daar aan gedacht wordt!

 

Verder weet ik eigenlijk al zolang als ik me kan bedenken wat een ‘tuinman’ is dat ik dit later wil worden. Ik begon hier vroeger al mee bij mijn opa en oma waar ik mijn eigen weitje had, waar ik wat in kon hobbyen met een spijker en een hamertje. In de tuin mocht ik dan ook wat knippen, ook al was dat toen niet altijd even mooi, opa en oma waren altijd trots. Ons pap is altijd stratenmaker geweest en daar heb ik dus ook altijd wat van meegekregen. Maar helaas is die in 2010 overleden, wat natuurlijk een klap in mijn leven was. Natuurlijk had ik daar de basis voor het bestraten willen leren, maar jammer genoeg is dat niet anders. Ik ben blij dat ik dat nu hier mag leren en ook mag uitvoeren in de klant zijn tuin.

 

Het lijkt me heel leuk als ik in mijn vrije dagen of in de vakanties in uw tuin mee mag helpen, of u natuurlijk mag ontvangen op de zaterdagen in het tuin inspiratie centrum!

Laatste nieuws

Recente projecten

+
Moderne tuin aanleg
+
Moderne tuin
+
+
Hoogteverschillen in de tuin

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!