Planten groeien beter met een beregeningssysteem

Een onderhoudsvriendelijke tuin omvat heel wat factoren, en een beregeningssysteem is daar ongetwijfeld één van. De uitstraling én de gezondheid van de tuin hangen af van de mate en kwaliteit van het onderhoud – en dat is precies waar een beregeningssysteem voor zorgt. Niet alleen zal het onderhoud van de tuin door automatische beregening eenvoudiger worden, maar het zal ook een aangenamere plaats zijn om te vertoeven. Wat is beregening nu precies en wat houdt een beregeningssysteem in? Beide vragen verdienen een duidelijk antwoord!

Wat is een beregeningssysteem

Automatische beregening is een vorm van onderhoud dat ervoor zorgt dat planten en bloemen beter gaan groeien. Het voordeel van zo’n systeem is dat je niet langer met tuinslangen of gieters hoeft te zeulen, juist omdat de bewatering van de beplanting automatisch gebeurt. Zo hoef je op warme dagen minder tijd en energie te steken in het onderhouden van planten, en hoef je je daar ook als je op reis bent geen zorgen over te maken. Daarbij zien de planten, bloemen en het gras er mooier en verzorgder uit, en gaan ze veel langer mee.

Maak een beregeningsplan voor een efficiënt beregeningssysteem

Een goed beregeningssysteem vereist natuurlijk wel een duidelijk beregeningsplan, zodat de plaatsing en werking van de sproeiers optimaal zijn. Een zogenaamd beregeningsplan maakt het mogelijk om de automatische beregening optimaal te laten sproeien, zodat het gazon en de aanwezige beplanting er mooier uitzien en er geen stukken worden vergeten.

Het juiste type sproeier kiezen, de beste locatie bepalen om deze te plaatsen en de hoeveelheid water die gebruikt wordt per sproeironde; allemaal zijn het kwesties die een duidelijke aanpak vereisen om tot een efficiënt resultaat te komen. Zodra op deze vragen een antwoord gegeven is, weten we hoeveel groepen er precies nodig zijn voor de situatie. Men kan dan beginnen met het intekenen en berekenen van de leidingen, de dikte daarvan en hoeveel er precies nodig zijn.

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.