Creatie, met passie en grenzeloze interesse in tuinen

Door middel van een moodboard en een daarop gebaseerd eerste ontwerp gaan wij aan de slag!

Creatie

Met passie en grenzeloze interesse in tuinen

Om u een idee te geven van onze aanpak, hieronder de belangrijkste stappen die we bij De Groot Hoveniers doorgaans volgen bij de aanleg van een nieuwe tuin.

 

Creatie van tuinen

 

  1. U gaat aan de slag om een moodboard samen te stellen: een soort fotocollage waarmee u uw wensen weergeeft. U mag er alles in verwerken, van kleuren en plantensoorten, tot bestrating en vijvervormen. Kies foto’s die het beste uw voorkeur weergeven, van alle details in uw nieuwe tuin. De collage die ontstaat, gebruiken wij als input voor het ontwerp. Wilt u bepaalde mogelijkheden en materialen eerst even in het echt bekijken? Vraag ons naar de mogelijkheden. We wijzen u graag de weg (of gaan even met u mee)/
  2. Zodra u uw moodboard klaar hebt, maken wij een eerste schetsontwerp en een eerste kostenberekening. We laten u weten hoeveel tijd we hiervoor nodig hebben.
  3. We komen bij elkaar om het eerste ontwerp en de bijbehorende offerte te bespreken. In dit ontwerp laten we u vooral de indeling zien (vlakverdeling, zichtlijnen, hoogteverschillen, water, vuur, bebouwing). De precieze planten- en materialenkeuze volgt meestal later.
  4. Op basis van dit eerste ontwerpvoorstel geeft u aan of u vertrouwen heeft in onze aanpak. Dat is even een officieel momentje in het creatieproces, want uw uitspraak van vertrouwen geldt als officiële opdrachtverlening voor de aanleg.
  5. Tijdens een derde afspraak bespreken we uw opmerkingen en aanvullingen, en we zoeken samen materialen uit.
  6. Rekening houdend met alles wat we hebben besproken, maken wij een definitief ontwerp en een definitieve offerte. In die offerte zijn alle kosten opgenomen, van inkoop tot oplevering van uw tuin. Natuurlijk is het ook mogelijk om bepaalde activiteiten zelf te regelen. Daar maken we dan tevoren gewoon afspraken over.
  7. Ook doen we u in deze fase een beplantingsvoorstel. Dat gebeurt nu pas, omdat u nu een goed beeld hebt van het eindresultaat wat betreft vlakverdeling en belijning. Natuurlijk zullen we u over de mogelijkheden uitgebreid adviseren.
  8. Per email leggen we samen het definitieve ontwerp, de definitieve offerte en het definitieve beplantingsplan vast.

 

Bekijk hier de video met uitleg over hoe je een Pinterest account aan moet maken.

Naar Realisatie

Laatste nieuws

Recente projecten

+
+
+
+

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!

Chat openen
1
Kunnen we je ergens mee helpen?
Hallo,
Kunnen we je helpen?