Onze werkwijze

Het gevoel van thuiskomen in je eigen tuin is wat wij graag voor jou realiseren. Om een dergelijke tuin te creëren, is een goed uitgewerkt plan nodig. Daarvoor is het van belang jouw wensen goed in kaart te brengen en heldere afspraken te maken. Door tijd en aandacht te stoppen in een goede voorbereiding, komen we uiteindelijk tot het ideale tuinontwerp. We hebben hiervoor een stappenplan ontwikkeld, dat we met elke klant doorlopen en dat zich keer op keer bewezen heeft.

De start van jouw nieuwe tuin begint hier

Op het stappenplan op deze pagina zie je welke stappen wij doorlopen in onze werkwijze. Wil je meer informatie? Download onze werkwijze flyer.

Stap 1

Kennismakingsgesprek

Ter voorbereiding van dit vrijblijvende gesprek raden we aan een moodboard te maken. Het gesprek vindt plaats in ons tuininspiratiecentrum in Volkel, zodat we direct onze werkwijze kunnen toelichten. Het doel van deze stap is het bespreken van de hoofdwensen en het beoordelen van de huidige situatie, zodat we een goede indicatie kunnen maken voor jullie budget. Ook nemen we je mee naar onze Garden Experience Tour waar je levensecht ervaart wat de voordelen zijn van bepaalde materialen, hoe ze voelen wat licht met een tuin kan doen.

Stap 2

Offerte tuinontwerp

Op basis van de behoeften en wensen die in stap 1 naar voren zijn gekomen, stellen we een offerte op voor het tuinontwerp. Je ontvangt deze per mail en je kunt de offerte bekijken in het klantenportaal, waarvoor je inloggegevens van ons ontvangt. Zodra je via dit portaal akkoord hebt gegeven, nemen wij contact met je op voor de volgende stap: het intakegesprek.

Stap 3

Intakegesprek

We gaan nu dieper in op jouw wensen, onder andere aan de hand van het moodboard dat je via onze site kunt maken en eventueel jouw eigen moodboard op Pinterest. Daarnaast tekenen we met ons intakeformulier de wensen op voor materialen, planten, stijl etc. Voor dit gesprek komen we naar jou toe, onder andere om de tuin op te meten. Wanneer dit (nog) niet mogelijk is, bijvoorbeeld bij nieuwbouw, dan vindt het gesprek bij ons plaats. We spreken tijdens het intakegesprek tot slot af wat leidend mag zijn voor het ontwerp: het budget of de wensen.

Stap 4

Ontwerp

Een van onze ervaren ontwerpers gaat aan de slag en vertaalt jouw wensen zo goed mogelijk naar het uiteindelijke tuinontwerp. Afhankelijk van de gemaakte afspraken wordt dit een 2D en/of 3D ontwerp.

Stap 5

Presentatie

Het moment is daar. Laat je verrassen door de presentatie van het unieke tuinontwerp. Onze ontwerper geeft de presentatie bij ons in Volkel op een groot scherm. Dankzij de uitgebreide voorbereiding, waaronder jouw input voor het proces, is het in al die jaren nog nooit voorgekomen dat we de plank missloegen.

Stap 6

Finetunen ontwerp

Ook al is bijna elke klant onder de indruk van het eerste ontwerp; er is altijd ruimte voor kleine aanpassingen. Nadat je het ontwerp even hebt laten bezinken, plannen we een nieuwe afspraak in om de puntjes op de i te zetten.

Stap 7

Kostenberekening

Met het gedetailleerde ontwerp maken we de calculatie tot in de puntjes nauwkeurig. De offerte is volledig gespecificeerd, inclusief een uitleg van wat we precies doen bij ieder onderdeel. Daarnaast zijn alle kostenposten en eventuele wijzigingen te volgen in het klantenportaal. Wel zo transparant. Zo sta je nooit voor verrassingen.

Stap 8

Offerte bespreken

De calculatie is gemaakt en nu is het tijd om deze te finetunen. We komen bij elkaar in ons inspiratiecentrum en zorgen er samen voor dat alle details in de offerte kloppen. Ook gaan we samen naar onze leveranciers om alle materialen uit te zoeken en deze correct in de offerte te zetten. Net zo lang totdat we samen een handtekening kunnen zetten onder de opdracht. Doordat we deze voorbereidingen echt samen doorlopen, kun je erop vertrouwen dat er geen onverwachte zaken meer aan het licht komen.

Stap 9

Beplantings- en beregeningsplan

Nadat de offerte definitief is, gaan we aan de slag met de werkvoorbereiding. We maken een beplantinsplan, een beregeningsplan, technische tekeningen en uitvoeringstekeningen. In ons klantenportaal vind je alle planten uit jouw beplantingsplan – met afbeelding – terug, inclusief informatie over de bloeitijd en het benodigde onderhoud. Altijd handig als geheugensteuntje na de oplevering.

Stap 10

Uitvoering

Het tuinontwerp is definitief, de materialen zijn besteld en de verwachtingen zijn zowel vanuit jouw als onze kant helder. Tijd om de schop in de grond te zetten. Voor jou is het prettig om te weten dat al ons personeel allround intern is opgeleid. Elke dag staan er vaste mensen bij je op de stoep die overal vanaf weten. Voorafgaand aan de aanleg komt de projectleider of de voorman langs om kennis te maken en om eventuele vragen over de uitvoering te beantwoorden.

Stap 11

Oplevering

Tot slot de belangrijkste mijlpaal; het moment waar iedereen het meest naar uitkijkt. We hebben het natuurlijk over de oplevering. Samen lopen we door de tuin en bespreken we of alles naar wens is. Dankzij alle voorgaande stappen komen we altijd tot het best mogelijk eindresultaat. We lichten bij deze stap ook de onderhoudskalender toe. Geniet van jouw nieuwe tuin!

Stap 12

Garantiebeurt

Een half jaar na oplevering komen we langs om te kijken of jullie je echt thuis voelen in jullie tuin en zetten we de puntjes op de i. We vervangen dode beplanting, stellen de sproeiers nog een keer af en checken of je al een beetje groene vingers hebt gekregen. Uiteraard kun je ons altijd vragen stellen.

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Deze website maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.